Капитанът от последния златен дубъл на ЦСКА - Анатоли Нанков, допреди

...
Капитанът от последния златен дубъл на ЦСКА - Анатоли Нанков, допреди
Коментари Харесай

Анатоли Нанков: Ако ЦСКА е постоянен, ще бъде шампион!

Капитанът от последния златен дубъл на ЦСКА - Анатоли Нанков, допреди година бе част от треньорския щаб на отбора, а неотдавна пое втородивизионния Струмска популярност. " Тема Спорт " потърси експерта след успеха на " армейците " над ФК ЦСКА 1948 Сф.

Г-н Нанков, доста се изговори за дуела сред ФК ЦСКА 1948 Сф и ЦСКА, по какъв начин оценявате успеха на армейците?

- За страдание не съумя да се получи прекрасен дуел с доста футболни достолепия. Може би роля за това имаше и залогът, изключително за ЦСКА, който се нуждаеше от наложителни три точки в борбата за върха с Лудогорец. Напрежението бе доста огромно и това се усещаше от отиграванията и на двата тима. Най-важното за ЦСКА бе, че изигра тактически вярно срещата и в последна сметка се поздрави закономерно с успеха. Както сподели помощникът на Саша Илич - единствено трите точки са значими в сходни нервни конфликти, тъй като те се броят в крайното класиране, а не играта.
 Весела Лечева за стадиона на ЦСКА: Очакваме първа копка в най-скоро време
Весела Лечева за стадиона на ЦСКА: Очакваме първа копка в най-скоро време

Ето какво още сподели

Може ли да се каже, че Саша Илич и надлежно помощникът му Величко Капланович съумяха да излъжат Тодор Янчев?

- Не считам, че верният термин е измамване, тъй като сигурно Тошко е бил наясно с метода, по който ЦСКА ще работи, и е направил всичко допустимо да приготви своите футболисти за това. Но за следващ път през сезона на Саша Илич и щаба му им се получи игровият проект и докара до верния резултат. Няма по какъв начин да става дума за кой знае какво тактическо надиграване, само че ЦСКА направи задоволително, с цел да завоюва.

Голмайсторът Хайнц бе единственото зимно попълнение на ЦСКА. Трябва ли клубът постоянно да преориентира селекциите си към качеството за сметка на количеството?

- Естествено. Няма треньор, който да каже, че не желае качествени футболисти в състава си. А Хайнц е точно подобен. Отлично селекционно попадение. Вярно е, че в предходни години ЦСКА като че ли залагаше повече на количеството в сравнение с качеството, и е хубаво, че има смяна в тази посока. Включването на Хайнц несъмнено даде подтик в Бистрица, изключително на мястото на Жеферсон, който е радикално друг футболист. Точно тази промяна завоюва дуела.

Вие също работихте с Жеферсон, има ли какво още той да даде на ЦСКА съгласно вас?

- Не е моя работа да разясня това. Ако бях треньор в ЦСКА, щях да си кажа мнението, само че в този момент не е колегиално и професионално да давам оценки.

Създаде се огромна нервност с гостуващите почитатели в Бистрица. В последна сметка всичко завърши умерено и културно, дори по-късно те почистиха мястото, от което гледаха мача...

- Евала на почитателите на ЦСКА. Подкрепиха си тима, и то по доста автентичен метод, за което ги приветствам. Футболистите също усещаха тяхната поддръжка. И преди мача споделих, че клубът минимум в този момент се нуждае от проблеми и неприятности от този вид.
 Локо (Пд) приема Левски и ЦСКА в Пазараджик
Локо (Пд) приема Левски и ЦСКА в Пазараджик

Заради ремонта на трибуната за гости

Трябваше ли БФС да вземе друго решение и да реалокира мача?

- Футболът е за хората и срещата трябваше да се организира на националния стадион. За да има повече почитатели и да няма предпоставки за ескалация на напрежение. Теренът също е отличен там, без да желая да подценявам труда на хората, които се грижат за поддръжката в Бистрица. Но може би на " Васил Левски " цялостното равнище на футбола щеше да е малко по-високо.

Какво е мнението ви за изявлението на Илиан Илиев след загубата на Черно море в Разград, в което той разгласи, че второто полувреме на дуела е било въплъщение на българския футбол в последните години, и приказва за съдийски слугинаж?

- За страдание е по този начин. Напълно съм склонен с мнението на Илиев. Съдията в Разград се опита да повлияе на мача и всички видяха, че му се получи. И с дузпата, и с аления картон, и с многото жълти. Ще го кажа по този начин, Черно море мощно търсеше да резервира резултата и да прибави значими точки в битката за Топ 6, Лудогорец пък мощно търсеше да завоюва, с цел да стои покрай ЦСКА. Най-лошото обаче беше, че и съдията бе на терена с цел да търси избран процес на събитията.

Наскоро заявихте, че вярвате, че ЦСКА ще е първенец. Вие сте капитан при последния златен дубъл на отбора, имат ли сили в този момент армейците да повторят това достижение?

- ЦСКА към този момент прекомерно дълго не е ставал първенец, от купата през 2008 година, когато треньор беше Стойчо Младенов, а аз бях в щаба му. Затова и желанието ми е " алените " да вдигнат купата през този сезон и да сложат завършек на тази невиждана суша. А в случай че съумеят да се преборят и на другия фронт и вземат и купата, ще бъде ужасно. Но главните старания би трябвало да са към златните медали в шампионата. И всичко си зависи от ЦСКА макар тематиката с упоритостта на Лудогорец по всички посоки, която споменахме. Ако ЦСКА е непрекъснат, ще бъде първенец.
 ЦСКА се измъквал с шанс
ЦСКА се измъквал с шанс

Гошо Петков чества 47-и рожден ден

Споменахте името на Стойчо Младенов, с който дълги години бяхте екип. Наскоро професионалните ви пътища се разделиха, само че евентуално продължавате да поддържате персонални връзки?

- Да, в положителни връзки сме.

Вече две седмици сте отпред на Струмска популярност, какви са първите ви усещания от тима и конкуренцията във Втора лига?

- След като съвсем година бях без работа след напускането на ЦСКА, получих покана от Струмска популярност. Целите на тима са да резервира мястото си във Втора лига. Възможностите са много изравнени, което се демонстрира и от околните дистанции в класирането, както в битката за влизане в Първа лига, по този начин и на дъното. Ето, в последния кръг гостувахме на гонещия промоция Крумовград и направихме 0:0 в доста здрав мач. Условията не бяха приятни, само че двата отбора демонстрираха темперамент и благодарим на домакините за положените старания и отношение.

Какво е възприятието след толкоз години като асистент да се върнете като основно настоящо лице край тъчлинията?

- Най-хубавото възприятие е да работиш. Моята кариера стартира като старши треньор на три тима в Б група, а по-късно бях дълги години асистент на Стойчо Младенов и у нас, и в чужбина. Но ролята не е от толкоз огромно значение. Не съм от хората, които обичат да си почиват. За мен е значимо да работя и в този момент съм удовлетворен, че получих тази опция.
 Тобиас Хайнц със справедливо титулярно място за идващия мач на ЦСКА
Тобиас Хайнц със справедливо титулярно място за идващия мач на ЦСКА

Появява се от първата минута против Спартак (Варна)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР